Afgelopen zaterdag startte de tweede fase van de competitie en moest TFS aantreden tegen van Zijderveld uit Amstelveen. Vooraf moesten er enige hobbels worden genomen in verband met een dubbel verhuur van de hal. Dank aan de softbal selectie trainingen, die bereid waren tussentijds te verhuizen naar een andere hal. Zodat de wedstrijd op tijd kon beginnen. Ook dit keer moest TFS gebruik maken van twee talent volle dames, Romy Claassen en Jaymie Lauwers door afwezigheid van Daphne Jansen en de nog niet herstelde Alida Chen.

De heren dubbel was een duidelijke overwinning voor TFS, Tom Blinde en Ruud Nagel wonnen hun partij met 21-16 en 21-17 van Leon Ham en Elwin Wu.  Gelegenheidskoppel Kristey Latukolan en Romy Claassen speelde een uittekende partij tegen Linda Chen en Ieva Pope en trokken de winst naar zich toe met de cijfers 21-15 en 21-15.

De heren singles gingen eveneens naar TFS, Ruben Kweekel had wel drie games nodig om Leon Ham te verslaan. Maar in de derde game maakte Ruben korte meten met Leon en won met 21-9.Ruud Nagel had ook weinig moeite met Maikel Spruyt en won met de cijfers 21-16 en 21-17.

Beide dames singles gingen naar van Zijderveld, Romy gaf goede tegenstand tegen Ieva meer de winst was voor Ieva met 21-14 en 21-19. Jaymie Lauwens speelde te gretig om de winst te pakken tegen Manouk Los. Waardoor ze de overwinning aan Manouk moest laten met 19-21 en 15-21.Bij de stand 15-20 ging Manouk met een blessure naar de kant maar kon toch op de baan komen om het laatste punt te score. Maar moest toch haar mix opgeven.

De mix tussen Tom Blinde en Kristey Latukolan en Linde Chen en Miakel Spruyt moest ook in drie games beslist worden. Maar werd in de derde beslist door TFS met 21-16. Waardoor een eindstand van 6-2 op het bord kwam..

Aanstaande zaterdag is de volgende thuiswedstrijd tegen Roosterse, aanvangstijd is dan ook weer 14.00 uur.