Instructies openen kantine
De voordeur van de sporthal is al geopend
Om de kantine, keuken e.d. te openen dient u de sleutelbos uit de sleutelkluis te nemen
Deze hangt direct rechts in de beheerdersruimte aan de muur aan de kant van de trap
De cijfercode om de kluis te openen krijgt u via een mail toegezonden
De code intoetsen en binnen 3 sec. de knop met de wijzers van de klok meedraaien
Om de kluis te sluiten alleen de knop tegengesteld draaien…………
Met de sleutelbos kan de kantine, de keuken en de tussendeuren naar de tribune worden geopend.
In de keuken hangt een sleutelkastje met de sleutels voor de koelkasten e.d.

Gebruik kassalade en kasafdracht
De kassa hangt onder het barblad en kan geopend worden met de kleine sleutel die aan de bos zit
De betalingen die gedurende de bardienst binnenkomen, worden bewaard in de kassalade
Aan het einde van de dienst dienen alle bonnen/bestellingen te zijn afgerekend
De omzet (alle papiergeld) dient te worden afgestort in een envelop (enveloppen liggen in de kast onder de koelkasten) in de brievenbus naast de bestuurskamer. In de kassa mag, bij afsluiten max. € 20 aan muntgeld achterblijven. De rest ook afstorten
Ook bij hoge omzet (meer dan € 100 in de kassa), het geld regelmatig afstorten SVP.

Instructies verlaten kantine
Na het afstorten van het geld de kassalade op slot draaien
Koelkasten, e.d. op slot en sleutel in het sleutelkastje in de keuken
Lichten, computer, TV, keukenapparatuur, e.d. uit
Keukendeur en tussendeuren naar de tribune sluiten
Kantine deur sluiten en sleutelbos in de sleutelkluis ophangen
Het alarm activeren (met de code uit de email) en de voordeur achter u dicht trekken (let op dat het palletje “op slot” staat)

Wat u dient te weten betreffende de bardienst…

Verantwoordelijkheden van de bardienst
De bardienst is op de uren dat deze is ingedeeld gastheer/vrouw van de kantine en verantwoordelijk voor de gang van zaken aldaar. Hieronder zijn de belangrijkste punten beschreven.

Drankbeleid
Wettelijk is vastgesteld dat jeugd onder de 18 geen alcoholhoudende dranken mag worden geschonken. Vraag altijd om een id- bewijs als u twijfelt over de leeftijd van de klant.

Roken
Vanaf juli 2008 is het niet meer toegestaan om in de kantine te roken.

Aanwezigheid
Zolang er leden in de kantine, in de sporthal en/of bij de biljart aanwezig zijn en op de uren dat er een bardienst aanwezig is, is de bardienst verantwoordelijk voor de bar. (ongeacht of het badminton of biljartleden zijn).

Bier en wijn
Staat in de koelkasten onder de bar. Deze zitten op slot. De sleutel hangt in het sleutel kastje in de keuken. Sleutelkast hangt op ooghoogte rechts bij binnenkomst van de keuken.

Koffie, thee, etc.
Alle warme dranken komen uit de machine op de bar. Thee water uit de waterkoker. Gebruik een koffiekop alleen voor koffie en een theeglas voor de overige dranken. Check of er voldoende thee, suiker, melk en roerstaafjes op de bar staan. Voorraad staat in het magazijn.

Vaatwasmachine aanzetten
Zie instructie vaatwasmachine bij de machine.

Tosti’s
Alleen tijdens toernooien en competitie is er een vaste keuken keukendienst. Dit betekent niet dat je nu zelf de keuken hoeft te openen. Tosti’s horen wel te allen tijde besteld te kunnen worden. Deze liggen in de vrieskast. Voor het maken van de tosti’s zie het instructie formulier in de keuken.

Frituren
Is mogelijk indien je zelf de verantwoordelijkheid op je neemt om deze weer netjes en schoon achterlaat.

Voorraad toiletpapier
In het sleutel kastje op ooghoogte naast de deur in de keuken hangt een plastic sleutel om de toiletrolhouder open te maken. Toiletrollen liggen achter in het magazijn.

EHBO koffer en AED
EHBO koffer staat in de kast onder de koelkasten. AED staat in de oranje kast naast de ingang naar de keuken. In deze kast staan tevens pleisters en schaar voor snel gebruik.

Schoonmaak
Zorg dat de bar, tafels en vloer er netjes blijven uit zien. Zo nodig tussendoor vegen en bar + tafels nat afnemen. Prullenbakken op tijd legen, volle zakken kunnen in de container bij het schoonmaakhok. Het schoonmaakhok bevindt zich op de begaande grond, bij binnenkomst rechts onder trap naar de kantine. Voorraad vuilniszakken liggen op de plank onder de magnetron. Zorg dat natte theedoeken uithangen voor ze de emmer van vuil wasgoed in gaan.

Bij einde dienst
Alles moet opgeruimd zijn en schoon achter gelaten worden. Noteer evt. in het schriftje als er tekorten zijn. Check alles goed! Let vooral op lege flesjes, deze moeten opgeruimd worden. Was de laatste afwas even met hand af. Zorg dat alle apparatuur uit is.

Afstorting van het geld
Bij sluiten van de bar, dient de omzet te worden afgestort in de brievenbus naast de bestuurskamer, waarin de envelop met het geld gedeponeerd kan worden.

Nieuwe leden en bardienst
Als u vragen heeft over het draaien van bardienst of uitleg op prijs stelt over de gang van zaken betreffende de bardienst, kan u het best contact opnemen met de bardienst@tfsbarendrecht.nl . Deze kan u het een en ander uitleggen of ervoor zorgen dat u de uitleg krijgt.

Rustige bardiensten
Sommige bardiensten zijn kunnen erg rustig zijn. De bardienst heeft de functie van gastheer/vrouw en dient ook bij een rustige bardienst de kantine open te houden. Er is altijd wat te doen in de kantine, zoals:
Tap schoonmaken, ook onder het rooster
De bar schoon maken
Glazen afwassen en oppoetsen
Suikerzakjes/melk/lepeltjes/theedoos bijvullen
Tafels en stoelen schoonmaken
Bezem door de kantine

Algemeen
Er mogen geen kinderen onder de 16 of huisdieren zich achter de bar bevinden. Dit heeft met veiligheid te maken en er kan bij controle een fikse boete gegeven worden.!!!!!