Op 1 september 1953 is door Kor Kooiman badmintonvereniging The Flying Shuttle, opgericht. De eerste badmintonpartijen werden in de gymzaal van de Openbare Lagere School naast de Watertoren gespeeld.
Snel moesten er meer banen komen en werd het sporthal Vitaal. Toen de Driesprong werd geopend was TFS een van de eerste verenigingen die er ging spelen. Deze hal had 12 banen, een grote luxe. Vanaf 1995 is The Flying Shuttle in Sporthal Aksent actief geweest. En met ingang van  het seizoen 2006-2007 is TFS verhuisd naar Sporthal Lagewei aan de Ploegwei 3 te Barendrecht. Daar hebben wij de beschikking over 9 banen en een eigen kantine.
Op 1 april 2008 is BCR ’91 uit Rotterdam met The Flying Shuttle samengevoegd.

Het zijn misschien zware tijden voor het badminton in het algemeen, maar The Flying Shuttle timmert hard aan de weg om sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel te kunnen blijven voeren.

Zo is er een bloeiende jeugdafdeling, die ook meedoet aan de jeugdcompetitie.

Voor de senioren worden ook veel activiteiten georganiseerd.
Er is een actieve Recreanten Commissie, die diverse toernooien organiseert zoals een recreantentoernooi, oliebollentoernooi en slottoernooi.
Ook  wordt er met diverse teams mee gedaan aan de Bondscompetitie op landelijk- en districtsniveau en aan de Hoeksche Waard competitie. Tevens worden er door de leden vele toernooien bezocht.

Voor de competitiespelers worden er op dinsdag en vrijdagavond trainingen verzorgd. Beginnende spelers kunnen meedoen aan de introductietraining. Spelers die nog wat willen bij leren kunnen zich opgeven voor de recreantentraining. Alle trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.