The Flying Shuttle verslaat koploper Almere BV met 6-2

TFS leverde een uitstekend resultaat afgelopen zaterdag in sporthal Lagewei door medetitel kandidaat met 6-2 te verslaan. Hiermee neemt de ploeg uit Barendrecht de koppositie over.

De beide dubbels gingen naar TFS. De heren Saber Afif en Ruben Kweekel moesten het opnemen tegen twee invallers Mark Verschoor en Jasper Koppen. De heren van Barendrecht waren duidelijk een maatje te groot en wonnen met 21-9 en 21-18. De dames Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen konden in de eerste game geen grip krijgen op het spel van Georgy van Soerland en Deborah van der Wal. In de tweede helft van de 2e game wisten zij het tij te keren na een achterstand van 13 -17 konden ze na 21-18 een 3e game afdwingen en overtuigend  met 21-15 naar zich toe te trekken.
Saber opende de heren single tegen Jasper en moest alle zeilen bij zetten om dit jonge talent van Almere uit te schakelen. Maar de winst ging na een tempo versnelling naar Saber met 21-15 en 21-19. Ruud Nagel behaalde een gedegen overwinning op Mark Verschoor. Met de game standen 21-19 en 21-10.

Sandy Bommeleijn moest het opnemen tegen wereld kampioen bij de veteranen Georgy van Soerland, ondanks de sterke inzet van Sandy moest ze haar meerdere erkennen in Georgy met 7-21 en 11-21. Pascalle had net zoals in de dubbel een koude start in haar single tegen Deborah en moest de 1e game inleveren met 15-21. Maar herstelde zich prima in de 2e en 3e game met een duidelijk stand van 21-8 en 21-6.
De mixdubbels werden eerlijk verdeeld, zodat een eindstand van 6-2 op het bord kwam te staan. En daarmee nam de ploeg uit Barendrecht de koppositie over van Almere.

A.s. zaterdag speelt TFS thuis tegen promovendus Induna, de uitwedstrijd eindigde in een moeizame overwinning van 5-3 en zal TFS alle zeilen bij moeten zetten om weer een overwinning bij te schrijven.
(Bron: Paul vd Haak)