The Flying Shuttle opent het seizoen met een 5-3 overwinning

Voor de eerste wedstrijd reisde TFS naar Utrecht om de strijd aan te gaan met promovendus IDUNA. Op 1 positie na is het team gelijk aan vorig jaar.  Bart Strijbosch is over gestapt naar Asterix, voorhem in de plaats is Ruud Nagel gekomen. De man uit Spijkenisse kwam vorig seizoen nog uit voor van Zundert Velo.
In een wat troosteloze ambiance was het weer even wennen om de strijdbijl op te pakken.

Maar TFS ging voortvarend van start maar kreeg het niet cadeau en moest flink aan de bak. Saber Afif en Ruben Kweekel haalden het eerste punt binnen in drie games 21-19, 17-21 en 11-21.team 1

De damesdubbel ging redelijk eenvoudig naar het geroutineerde koppel Jeannette v d Werff en Pascalle van Nielen, 15-21 en 13-21.  De singles van de heren ging gelijk op wat de punten verdeling betreft. Saber was de betere en won met 10-21 en 16-21. Ruud Nagel had het lastiger tegen Rehmat Zulfiqar die een irritante manier van spelen had door de vele onderbrekingen tijdens de wedstrijd. Na de 1e game 22-20 en 10-21 moest de 3e de beslissing brengen deze ging met 22-20 naar Rehmat.

Pascalle en Sandy Bommeleijn wisten beide singles binnen te halen. Pascalle met 2 maal 16-21. Sandy speelde een prima wedstrijd tegen Yolanda van Dijk en haalde met hard werken de partij naar zich toe 18-21en 18-21.

Met een 5-1 voorsprong werd aangevangen met de mix dubbels deze gingen beiden naar de ploeg uit Utrecht. Jeannette en Ruben waren nog wel dicht bij maar verloren in 3 games. Ruud en Sandy verloren in 2 games. Beide hadden veel energie in hun singles gestopt en moesten hun mix aan IDUNA laten.

Volgende week thuis tegen DKC de ploeg uit Den Haag, de ploeg hoopt op veel belangstelling in Sporthal Lagewei.
(Bron: Paul vd Haak)