Team 9 op kampioenskoers?

Zaterdag 17 oktober: De spanning is vandaag voelbaar. We staan bovenaan en dat schept verwachtingen. Honderden toeschouwers staan gespannen op de tribune, want ze weten dat het een schitterend schouwspel kan worden. We moeten vandaag tegen DEO en zij staan op het moment 4de met een wedstrijd minder gespeeld dan verschillende andere teams. Ook waren ze nog totaal ongeslagen, dus het zou aanpoten worden.

Remco is aan de late kant en is nog niet helemaal wakker. De korte nacht heeft hem geen goed gedaan. In de kleedkamer komt hij de tegenstander al tegen, maar dat heeft hij nog niet door. Ze zeggen dat ze tegen TFS 9 moeten, en dat zijn wij, alleen Remco speelt liever tegen Drop Shot vandaag. Gelukkig komt het toch goed en vinden we elkaar op de hoekbaan.

We starten de wedstrijd met de herendubbel van Thijs en Erik. Erik zit niet in de wedstrijd en lijkt wat scherpte te missen. Zijn concentratie is niet optimaal en dat speelt het dubbel parten. Het duo aan de overkant is echter wel scherp, met de ervaren Hans en de linkshandige Erwin, waardoor ze lastig te bespelen zijn. De tweede set gooit Thijs er een schepje bovenop en komen we meer in de wedstrijd. Erik serveert echter 4 keer in het net, tot zijn eigen frustratie. Als Nestor van het team zou hij het goede voorbeeld moeten geven, maar dat lukt niet als hij een krachtterm door de hal gooit, waarvoor hij in de eredivisie een gele kaart zou krijgen. Het help ogenschijnlijk wel, want we komen terug in de wedstrijd. Bij de stand van 17-18 maakt Erik echter een fout door te veel risico te nemen en is de partij verloren en wordt het vrij snel 17-21. Het eerste verliespunt is een feit.
Gwenn en Victoria zijn inmiddels op de wisselbaan begonnen aan hun dubbel. Ook Erik lijkt niet helemaal wakker, want hij heeft niet in de gaten dat de dames al bezig zijn. Zo ziet hij niet dat de dames redelijk netjes de eerste set winnen, maar daarna de tweede set verliezen door te veel eigen fouten te maken. Gelukkig zijn ze in de derde set weer scherp en knokken ze zich verdienstelijk terug.  Na twee wedstrijden staat het 1 – 1 en dreigt het een moeilijke avond te worden.

Gelukkig maken we het verschil in de singles. Thijs speelt een lastige eerste single. Bart neemt snel een voorsprong waar Thijs de hele set tegen aan hikt. Aan het einde van de set geeft hij echter gas en pakt punt na punt.  In de verlenging gaat de eerste set echter toch naar DEO. De teleurstelling is groot bij Thijs, maar hij laat zich echter niet kennen en pakt de 2de set met 21 – 18. Hij weet nu hoe hij de eerste heer van DEO moet bestrijden en zet goed druk, met name door een strakke bal achterin op de backhand van Bart. Het tweede winstpunt is binnen.
Na wat onwennigheid in de eerste set, laat Victoria zien dat ze het grote talent van het team is. Met mooie punten en degelijk spel laat ze de tegenstandster alle kanten van het veld zien. Ook Gwenn heeft geen moeite met haar dame en wint eenvoudig. De verschil had zelfs nog groter gekund, maar de dames pakken netjes alle punten in de singles.

Dit kan niet gezegd worden van Remco. Hij speelt tegen Hans, die vorig jaar uitkwam in de tweede klasse. Een uitdaging, hoewel zijn loopvermogen beperkt lijkt, want hij speelt met een knieband. Hier is echter weinig van te merken, want hij loopt op alle shuttles die Remco (soms met schijn) speelt. Remco speelt aardig en blijft goed bij. Hij weet zijn eigen spel te spelen en benut goed de uitballen van zijn tegenstander. Met twee shuttles via het net pakt de DEO-heer set 1 met 21-18.  De tweede set begint Remco redelijk en komt hij zelfs met 8 – 6 voor, maar dan wordt de oude, inmiddels kapotte en snelle shuttle ingewisseld en komt Remco niet meer in zijn spel. Het tweede verliespunt is een feit. Tussenstand 4-2 en nog alle kansen voor DEO.
Op de mixdubbels kunnen we echter wel vertrouwen dit seizoen. De mix van Erik en Gwenn begint helaas wel stroef. Het lijkt even als of ze niet in de sporthal zijn met hun gedachten. Ze maken beiden veel onnodige fouten en komen niet in hun eigen spel. De eerste set gaat dan ook naar DEO. In de wissel kijken ze elkaar even goed in de ogen en beloven beterschap. Zo gezegd, zo gedaan. Ze beginnen scherp en aanvallend, waarna de tegenstander er niet meer aan te pas komt. Binnen enkele minuten is de tweede set voor ons met 21 – 6. Ook de derde set gaat soepel naar TFS. Dit is het spel dat we willen zien!

Remco en Victoria beginnen goed aan de mix, al zit Victoria er nog niet lekker in. Tegen het einde van de set verliezen we de concentratie en komt het duo van DEO terug. Gelukkig maken ze twee fouten op 19-19, waardoor de set toch nog met 21-19 wordt gewonnen. De tweede set pakken ze gelukkig wel verdiend met 21-6. De vierde overwinning is een feit en de 6 punten zijn binnen. Inmiddels staan we aan kop in de poule met 28 voor en 4 tegen. De directe concurrent is Alblasserdam met 22 voor en 10 tegen. We worden al van alle kanten gewaarschuwd voor hun heren. Dat belooft wat voor de 2e van  november als we naar Alblasserdam moeten. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!
(Bron: Team 9)