Team 4 wint twee keer in het verre Limburg

Team 4 (Richelle, Miranda, Danny, Herman & Jerdi) heeft het dit seizoen niet getroffen qua poule. Vier van de zeven uitwedstrijden vinden plaats in het verre Limburg. Na al uitwedstrijd in Landgraaf gespeeld te hebben moesten wij op zondag 29 november onze verste uitwedstrijd spelen in het altijd gezellige Bocholtz. Wij moesten ook het ook even opzoeken op de kaart, maar het ligt nog echt in Nederland. De wedstrijd zou om 10.00 beginnen en om toch een goede voorbereiding te hebben, besloten we om een hotel te boeken in de buurt. In de week voorafgaand aan de wedstrijd kregen wij echter de mededeling dat de wedstrijd wellicht niet door zou gaan. De sporthal in Bocholtz moest beschikbaar gesteld worden aan de vluchtelingen dus geen badminton helaas. Het hotel dan maar geannuleerd.

Tijdens de trainingsstage van onze teamcaptain op Tenerife kregen we te horen dat de wedstrijd verplaatst werd naar Margraten, maar helaas bleef de tijd hetzelfde. Opnieuw op zoek dan maar naar een hotel. Dat bleek nog niet zo makkelijk aangezien de kerstmarkten waren begonnen en in de omgeving van Maastricht niet veel meer beschikbaar was. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in Voeren, België. Daar hadden ze wel wat andere ideeën dan ons Nederlanders over wat nu precies een volwaardig derde bed was. Maar na een kleine verbouwing van de mannenkamer heeft toch iedereen lekker kunnen slapen.

De volgende ochtend konden we op ons gemak naar de sporthal in Margraten rijden waar onze tegenstanders dus ook een uitwedstrijd spelen. Thuis hadden we 4-4 gespeeld tegen hun. Wij staan op dit moment laatste in de poule en elk punt telt aangezien alles dicht bij elkaar ligt. We hadden daarom een aantal wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. Dit verliep in de dubbels niet geheel volgens plan. Beide werden thuis gewonnen maar nu uit verloren. Jerdi won wel weer netjes z’n single net als Herman die wel een setje meer nodig had dan thuis. Wij hadden de damessingles gedraaid waardoor Richelle als eerste de baan op mocht. Maar dat bleek niet nodig want de tegenstander had zoveel angst voor Richelle dat ze de partij op gaf. Miranda kwam in de tweede single helaas in 3 sets te kort.

Tussenstand 3-3 dus het kwam aan op de mixen. Opnieuw een meevaller want één van de heren was geblesseerd geraakt in de herendubbel waardoor hun derde heer ging mixen. In twee sets ging die partij (gespeeld door Danny en Richelle) onze kant op, net als de mix van Herman en Miranda. Een 5-3 overwinning en die punten kunnen we goed gebruiken!

Twee weken laten mochten we opnieuw naar Limburg en dit keer naar Sittard om te spelen tegen BC Wik (Willen is kunnen). Na 2 uurtjes in de auto kwamen we aan bij de sporthal die niet echt geschikt is voor het spelen van badminton. De lijnen waren amper te onderscheiden van de vloer en de shuttle viel weg tegen de achtergrond. Maar ja, we moeten het ermee doen. Voor vandaag hadden we Kristey als superinvaller bij ons. Wik is onze directe concurrent dus winnen zou wel erg lekker zijn.

Zoals altijd werd er gestart met de dubbels en die gingen beide naar TFS. Jerdi speelde de herensingle tegen een oude bekende namelijk Quint Hofmann, de zoon van Danny Hofmann die trainer is geweest bij BCR’91. Quint maakte goed gebruik van de hoogte van de zaal waardoor Jerdi helaas niet net zoals thuis de winst kon pakken. Bij de dames hadden we een tactische zet gedaan door Kristey als tweede single op te stellen. Dit bleek een goede inschatting want de tegenstanders hadden ook gedraaid. Beide damessingles werden in 3 sets gewonnen. Op de andere baan ontpopte Danny zich tot een supersingelaar want na vorige week te hebben gewonnen doet hij dat deze week gewoon weer. Helaas gingen beide mixen verloren waardoor de uitslag op 5-3 in ons voordeel kwam. Hierdoor zijn we van de laatste plaats af maar het blijft spannend in onze poule met 1 punt achterstand op de nummer 6 en 1 punt voorsprong op de nummer 8. Komend weekend spelen we tegen de koploper maar we gaan weer strijden voor elk punt!team 4
(Bron: Team 4)