Team 3 wint met 7-1

In een gezellig gevulde sporthal Lagewei mocht The Flying Shuttle team 3 zaterdagavond aantreden tegen promovendus ZIGO 1 uit Alphen aan de Rijn. Het team van The Flying Shuttle komt uit in de tweede divisie van de landelijke competitie en bestaat uit de heren Jeffrey, Joris en Sander en de dames Josca en Tjitske. Als eerste ging het vaak samen spelende koppel Jeffrey/Joris de baan op en met aanvallend spel hielden zij de tegenstanders in eerste instantie goed onder druk. Echter hadden zij in de tweede en derde set moeite om hun speelstijl aan te passen op de tegenstander en werd het nog een spannende partij die uiteindelijk gewonnen werd door de thuisploeteam 3ag met 21-12 16-21 21-19.
De dames Josca en Tjitske hadden in de eerste set van hun dubbel werkelijk niets in te brengen tegen het koppel uit Alphen maar door goed tactisch spel konden zij de wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig naar zich toe trekken met 16-21 21-17 en 21-10.
Met een 2-0 voorsprong werd begonnen aan de enkelpartijen waarin Joris zich door zeer matig spel eenvoudig liet wegspelen door de eerste heer van ZIGO (12-21 14-21). Josca moest de eerste set aan haar tegenstander laten maar wist de wedstrijd net als in het dubbelspel knap om te draaien en met 15-21 21-19 en 21-10 naar zich toe te trekken. Ook Sander had in het tweede mannenenkelspel moeite met de speelstijl van zijn tegenstander maar ook hij wist met hard werken en geduldig spel zijn enkelspel met 18-21 21-14 en 21-14 te winnen. In het tweede vrouwen enkelspel zette Tjitske de score op 5-1 door geconcentreerd en degelijk haar tegenstander kansloos te laten, 21-7 21-17.
Als laatste werden de gemengd dubbelspelen afgewerkt. In het eerste gemengd dubbel lieten Josca en Jeffrey net als vorige week zien zowel naast als op de baan een goed koppel te zijn. Zij speelden sterk en aanvallend en wonnen hun partij met 21-13 en 21-16. Het geheel werd afgemaakt door Tjitske en Sander die in het tweede gemengd dubbel een mooie score op het bord zetten. Terwijl hun tegenstanders in de eerste set nog de nodige tegenstand boden, hadden deze in de tweede set geen schijn van kans, wat resulteerde in winst voor het thuisspelende koppel met 21-16 21-3.
Na een 2-6 overwinning op Schijndel vorige week en een 7-1 overwinning op ZIGO deze week doet team 3 van The Flying Shuttle het prima in de tweede divisie. Volgende week zal het team niet in actie komen maar op zondag 4 oktober staat de lastige thuiswedstrijd tegen Duinwijck 5 uit Haarlem op het programma. Deze middag zal ook team 2 van The Flying Shuttle spelen, tegen Amersfoort 3 in de eerste divisie van de landelijke competitie.
(Bron: Team 3)