Sportief begin van nieuw seizoen

Het nieuwe badmintonseizoen staat op het punt van beginnen. Ook dit jaar trok er weer een groep enthousiastelingen de grens over voor een enerverend trainingsweekend. Van 21 tot en met 23 augustus werd er een goede voorbereiding getroffen voor het komende seizoen.

IMG_6652IMG_6661

Op vrijdag 21 augustus gingen ongeveer 50 gemotiveerde badmintonners naar het jaarlijkse TFS trainingsweekend dat nu al een aantal jaar in de Dommelhof in Neerpelt plaatsvindt. In dit kleine Belgische plaatsje staat een mooi sporthotel met een sporthal en een bos, waar er heerlijk gesport kan worden. Na een snelle incheck in de kamers stond er een goede graadmeter voor het weekend op het programma: een buitentraining onder leiding van Stan. In kleine groepjes werd in circuitvorm verschillende kracht-, conditie- en snelheidsoefeningen uitgevoerd. Een goed begin is het halve werk en iedereen leek zich dit goed in hun oren te hebben geknoopt, want aan inzet was er geen gebrek.

De zaterdag is traditioneel een zware en lange dag. ’s Ochtends en ’s middags waren er flinke badmintontrainingen. Waar ’s ochtends de nadruk lag op het inslijten van vastigheden met simpele oefeningen, werd er ’s middags de nadruk gelegd op tactiek en techniek onder leiding van de trainers Danny, Saber en Edward. Hoewel de trainingen al zwaar waren, had Stan nog een heftige buitentraining in petto. Ook hier zette iedereen zich weer voor de volle 100% in, zodat iedereen echt toe was aan een lekkere maaltijd.

Hongerig als een paard stond de hele groep daarna gelukkig bij een warme barbecue met een koud drankje. Gezellig bijpratend werd er in het zomerzonnetje goed gegeten en lekker gedronken. Nu de reserves waren aangevuld, kon er nog even een leuk avondspel worden gespeeld. Zoekend naar elkaar kamp in het donkere bos bleek meer dan een uitdaging, maar een paar vieze broeken, bange gilletjes en fanatieke spoorzoekers later zat iedereen toch vrolijk en voldaan aan de heerlijke aardbeien met slagroom en ijs, verzorgd door het “verzorgingsteam” Paul, Elly, Mieke en Louise.

Nadat sommigen wat eerder dan anderen naar bed gingen, werd op zondag toch gewoon om 8.30 de slaap uit de ogen gewreven voor het ontbijt. Een uur later werd namelijk alweer aangevangen met een frisse buitentrainingen, waar de nadruk lag op je eigen fysieke conditie. In je eigen tempo kon je goed bepalen waar je grens lag.

’s Middags stond er nog een lekkere binnentraining op het programma, waarna er ook nog een aantal partijen werden gespeeld door de fanatiekelingen. Het geslaagde weekend werd afgesloten door de organisatoren Ravin, Tom en Sandy. Dit belooft weer veel goed voor het komende seizoen. Laat die tegenstanders maar komen!

Klik hier voor alle 266 foto’s

(Bron: Remco Bouts)