Een mooi badmintonweekend met een dikke domper

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver en mochten TFS 1, 2 EN M1 aantreden in alweer de 4e ronde van dit seizoen.


TFS Barendrecht 1 vs Schollevaar 1
MD
De herendubbel was op papier spannender dan in het echt. Ruud Nagel en Ravin Jhinkoe-Rai speelde een frivole wedstrijd tegen Sunny Hsieh en Yannick Welzen. Het was al vrij snel duidelijk dat het TFS koppel nog een versnelling over had die niet werd ingezet. De wedstrijd werd daardoor leuk om naar te kijken en leverde een winst op van 26/24 – 22/20
VD
Kristey Latukolan speelden samen met Meerte Loos tegen oud TFS speelster Daphne Jansen en Aparna Schulze. Kristey en Meerte speelde overtuigend de zege bij elkaar in een goede dames dubbel. De koppels waren aan elkaar gewaagd maar de hele wedstrijd was het TFS koppel sterker en kon de zege niet uitblijven
ME1
Ruud maakte zich op voor makkelijke partij. Yannick werkte hard maar Ruud was simpelweg te sterk en won met 21/13 – 21/16.
VE1
Meerte Loos mocht tegen Daphne Jansen spelen. Meerte kwam goed uit de startblokken en kon tot aan de rust goed bijblijven. Na rust kwam de ervaren Daphne beter in haar spel en trok de partij over de streep. (12/21 – 16/21) Hierdoor was de tussenstand 3-1 in het voordeel van TFS Barendrecht.
ME2
Ravin speelde tegen Sunny Hsieh een goede single en win de eerste set met 21-9, de tweede set moest hij harder werken maar ook deze set won Ravin (24-22) en hiermee dus ook de partij
VE2 GEWOON DIKKE VETTE PECH
Omdat Farrah-Iffah vanwege een schouderblessure rust moet houden speelde Kristey Latukolan de 2e single tegen Aparna Schulze. Kristey speelde goed maar verloor nipt de eerste set (18-21). In de tweede set herpakte ze zichzelf en won deze met (21-18). Bij het begin van de derde set is Kristey helaas geblesseerd geraakt en moest de partij gestaakt worden. De blessure was zo ernstig dat Kristey een dag later geopereerd moest worden aan een gescheurde achillespees. TFS Barendrecht wenst Kristey een spoedig herstel.
GD1
Door het uitvallen van Kristey moest er snel geschakeld worden voor de volgende mix partij. Gelukkig was Megan Molier in de zaal en bereid in te vallen voor Kristey. Samen met Ravin vochten ze de jonge Megan Mollier en ervaren Ravin voor wat ze waard waren maar verloren helaas de mix tegen het sterke koppel Daphne/Yannick. (13/21 – 11/21)
GD2
Ruud en Meerte wonnen overtuigend van het koppel Sunny/Aparna met 21/14 – 21/16. Hiermee sloot team 1 de eerste van twee wedstrijden van dit dubbelweekend af met een 5-3 overwinning.


ZONDAG
TFS Barendrecht 1 vs Victor Hoornse 2
Zondag was er weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Victor Hoornse dat vooralsnog uitstekend presteert in de competitie vooraf aan deze wedstrijd gelijk in punten stond met TFS Barendrecht (beide 17 punten)
Sandy Bommeleyn was gelukkig bereid in te vallen voor Kristey in te vallen.
MD
Als eerste mochten de dubbels aantreden en zoals verwacht was dit een spannende partij. De eerste set wonnen onze mannen nog maar de tweede set ging verloren, De derde set was een spannende maar uiteindelijk trokken Ruud en Ravin geconcentreerd het gas open en wonnen de set met 21-16
VD
Gelegenheidskoppel Meerte Loos en Sandy Bommeleyn speelde tegen Rosaline Tumewu en Feng Groothuijse. Het werd een spannend gevecht met over en weer strakke slagen hard spel en spannende rallies. Ondanks dat Meerte en Sandy nooit samen spelen werke de combinatie goed tegen deze tegenstander. Het harde werken werd beloond met een verdiende overwinning (21/19 – 21/18)
ME1
Ruud zat er goed in dit weekend en net als de dag ervoor speelde hij met gemak de zege bij elkaar in de single tegen Joey Muns. Met soms laconiek ogend spel won hij met 21/12 – 21/16.
VE1
Meerte Loos speelde de eerste van de twee singels tegen Feng Groothuijse. Feng leek de eerste set naar zich toe te trekken maar Meerte gaf geen moment op en kwam vanuit een achterstand (20-16) terug en won de eerste set met 23-21. Het is wel duidelijk dat de jonge Meerte (net 16 jaar geworden) een grote groei aan het doormaken is. Ook de 2e set was spannend en liep lang gelijk op. Ondanks dat trok Meerte hem verdiend over de streep en won met 21/18
ME2
Ravin voelde de zaterdag nog in de benen en dat was zichtbaar in zijn partij tegen Rico Klaassen Bos. Ravin speelde on-Ravin achtig en kwam tekort. Hij verloor met 14/21 – 13/21. Hiermee kwam de tussenstand op 4-1 in het voordeel van TFS.
VE2
De dames enkel 2 werd een slooppartij. Sandy speelde vastberaden maar haar tegenstander Sanen Roos ook. De twee vochten voor ieder punt wat een zeer vermakelijke partij opleverde. De eerste set ging naar Sandy en de tweede naar Sanne. De derde set was duidelijk dat Sandy een goede conditie heeft, een sterke wil en een bak ervaring. Ze won deze set met 21/17.
GD1
Ruud en Meerte speelde door het ontbreken van Kristey de gemend dubbel 1. De partij was een snelle en sterke partij van beide kanten gevuld met mooie rallies en goed badminton. Desondanks verloren Meerte en Ruud in twee sets 15/21 – 19/21 al zat er meer in.
GD2
Ravin en Sandy mochten de avond afsluiten teghen Rosaline Tumewu en Joey Muns. Ook dit was lang een billenknijper. De eerste set was is het voordeel van TFS en de tweede ging naar Hoornse. Het kwam aan op de derde set. Lang ging deze gelijk maar na de rust liep het spel van de Hoornse minder goed en won TFS met 21/14
Een mooi resultaat van 6-2 sloot dit weekend met een negatieve rand (blessure Kristey) af met 11 winstpunten.
Team 1 staat nu op de 5e plaats met 23 punten uit 5 wedstrijden en 5 punten achterstand op de nr1 Amersfoort. De volgende wedstrijd is 30 oktober uit bij DKC Den Haag


De resultaten van de andere teams van TFS Barendrecht zijn:
do 7-10-2021
5e divisie – 5e divisie
ZEEMEEUWEN BC DE 3 – TFS BARENDRECHT 5 2-6
za 9-10-2021
2e divisie – 2e divisie
TFS BARENDRECHT 2 – VELO BADMINTON 4 2-6
za 9-10-2021
Mannen Veer 1 – Mannen Veer 1
TFS BARENDRECHT M1 – BEVER BC M2 6-2
zo 10-10-2021
4e divisie – 4e divisie
RIBAD BV 2 – TFS BARENDRECHT 4 1-7
zo 10-10-2021
3e divisie – 3e divisie
ASTERIX BC 2 – TFS BARENDRECHT 3 4-4

Geef een reactie